Гладковський вийшов із ізолятора під заставу.

 

Президент корпорації "Богдан", ексзаступник секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олег Гладковський у понеділок удень вийшов із Лук'янівського СІЗО Києва, де перебував під вартою згідно з рішенням суду.

 

Про це повідомила аґенція "Інтерфакс-Україна".

 

 

Гладковський після виходу із СІЗО знову наголосив, що його затримання є незаконним, а обвинувачення – безпідставні.

 

"Те, що відбулося 17 жовтня цього року, ніяк інакше, як викраденням людини працівниками НАБУ, назвати я не можу. Жодних законних підстав обмежувати мені виїзд за кордон для участі у міжнародній автобусній виставці, а тим більше затримувати мене, у "ручних" правоохоронців не було", – сказав він.

 

Адвокат Гладковського Руслан Волинець повідомив, що підзахисний продовжує голодування, а також поінформував, що на його клієнта надягли електронний браслет.

 

17 жовтня Гладковського затримали в аеропорту "Бориспіль" детективи Національного антикорупційного бюро.

 

18 жовтня Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомила, що Гладковському повідомлено про підозру в зловживанні службовим становищем та декларуванні недостовірних відомостей.

 

Так, детективи НАБУ повідомили про підозру колишньому посадовцю у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 364 та ст. 366-1 Кримінального кодексу України.

 

Слідство встановило, що Гладковський використовував надану йому владу та службове становище всупереч інтересам служби для отримання неправомірної вигоди ПАТ "Автомобільна компанія "Богдан Моторс", в якій він є кінцевим власником. Він забезпечив включення до державного оборонного замовлення та подальшу закупівлю за рахунок державного бюджету вантажних автомобілів підвищеної прохідності МАЗ 6317 (Богдан 6317) за завищеними цінами у дочірнього підприємства "Автоскладальний завод №2", який входить до складу ПАТ "Автомобільна компанія "Богдан Моторс". У результаті державі було завдано збитків на суму понад 10,62 млн грн.

 

Слідство вважає, що колишній чиновник не задекларував доходів дружини, які вона отримала  від здачі в оренду елітної нерухомості у центрі столиці, — $54 тис. (за 2016 рік), $63 тис. (за 2017 рік) і $47,5 тис. (за 2018 рік).

 

19 жовтня Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід Олегу Гладковському у вигляді тримання під вартою до 15 грудня 2019 року з правом внесення застави у 10 млн грн.

 

Заставу внесли вранці 21 жовтня.

 

21.10.2019