Прокуратура оголосила підозру екснардепу через банківські зловживання.

 

Прокуратура Києва у рамках кримінального провадження про заволодіння коштами АТ "Укрсиббанк" повідомила про підозру народному депутату кількох попередніх скликань.

 

"Під час досудового слідства встановлено, що колишній народний депутат України IV, V, VI, VII, VIII скликань у 2008-2018 роках, діючи як організатор злочину, за попередньою змовою з посадовими особами групи компаній "АІС", шахрайським шляхом заволоділи грошовими коштами, отриманими від АТ "Укрсиббанк" на підставі кредитних договорів, чим завдали збитків цій банківській установі на суму понад 1,1 млрд грн", – повідомила прес-служба прокуратури Києва у вівторок.

 

Згідно з результатами слідства, екснардепу оголошено про підозру в скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України (заволодіння чужим майном шляхом зловживання довірою (шахрайство), вчинене за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах) і ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 358 (підроблення офіційного документа, який видається чи посвідчується підприємством, установою, організацією, який надає права або звільняє від обов'язків).

 

У столичній прокуратурі нагадали, що раніше у рамках цього кримінального провадження повідомлено про підозру генеральному директору корпорації "АІС", а також топ-менеджерам ПП "Імпульс-В" (директору та засновнику) в скоєнні кримінального злочину, передбаченого ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 190 КК України (пособництво в заволодінні чужим майном шляхом зловживання довірою (шахрайство), вчиненому за попередньою змовою групою осіб в особливо великих розмірах).

 

У повідомленні не зазначено прізвища підозрюваного. Як повідомляє аґенція "Інтерфакс-Україна", покликаючись на власні джерела, йдеться про екснардепа Дмитра Святаша (група "Відродження").

 

08.10.2019