Данилюк заявив, що Зеленського тягнуть в бік помилок і проблем.

 

Колишній секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Данилюк заявив про те, що його відставка зумовлена небажанням брати участь у підкилимних іграх "деяких персонажів".

 

Про це Данилюк сказав у коментарі виданню Gordonua.com.

 

 

"Відставка з посади секретаря РНБО – моя ініціатива. Це було свідоме рішення, яке ґрунтується на тому, що відбувається і як зараз формується політика. Мені просто не цікаві підкилимні ігри, якими займаються деякі персонажі. Я запропонував Президентові кілька варіантів, щоб виправити ситуацію, але до єдиної позиції ми не дійшли", – заявив колишній секретар РНБО.

 

Олександр Данилюк не виключив, що продовжуватиме радити Володимиру Зеленському. "Стосунки у нас залишилися конструктивними. Не відкидаю, що буду йому допомагати, консультувати. Усе-таки я підтримував його від самого початку кампанії, тому бажаю йому успіху", – сказав він.

 

Данилюк наголосив, що в багатьох людей, які прийшли у владу, недостатній рівень професіоналізму.

 

"Влада в Україні зараз дуже різношерста. У цій команді є різні люди, є ті, кого я підтримую, а є такі, кого не підтримую. Тому коли говорять "влада", я їх поділяю. У всіх різний рівень досвіду. У багатьох із тих, хто прийшов, не вистачає професіоналізму. Це системна проблема, яка несе ризик. Я сподіваюся, що буде зроблено висновки, і Президент проведе коригування. Незважаючи на те, що його тягнуть в інший бік. Інакше будуть проблеми", – пояснив Данилюк.

 

01.10.2019