Зеленський звільнив Данилюка з посади секретаря РНБО.

 

Президент України Володимир Зеленський звільнив Олександра Данилюка з посади секретаря Ради національної безпеки та оборони.

 

Про це йдеться в указі, оприлюдненому на сайті Президента.

 

 

Данилюк подав на звільнення за власним бажанням.

 

Чутки про відставку секретаря Радбезу з'явилися минулого тижня, й Олександр Данилюк сам їх підтвердив.

 

"Інформацію щодо заяви про мою відставку підтверджую. Лишаюся на роботі до рішення Президента", – написав Данилюк у Facebook.

 

Офіс Президента України повідомив про те, що заяву секретаря Радбезу зареєстровано на Банковій.

 

"Щодо інформації про відставку Олександра Данилюка з посади секретаря Ради національної безпеки і оборони України повідомляємо: відповідну заяву Олександр Данилюк написав на ім’я Президента України перед початком робочого візиту Володимира Зеленського до США з метою участі у 74-й сесії Генеральній Асамблеї ООН. Президент розгляне її після повернення до Києва", – інформували в ОП.

 

Згідно з даними видання NV.ua, причиною відставки Данилюка є загострення стосунків секретаря РНБО з оточенням Президента.

 

Першою причиною звільнення став голова Офісу Президента Андрій Богдан, котрий намагався впливати на рішення РНБО. Другою ж причиною стало бажання олігарха Ігоря Коломойського збільшити свій вплив на українську політику й отримати компенсацію за націоналізацію "Приватбанку".

 

"Війна серйозна", – заявило джерело.

 

За кілька днів перед тим, як подати у відставку, секретар РНБО Олександр Данилюк узяв участь у програмі Савіка Шустера, під час котрої заявив, що намагання Ігоря Коломойського повернути собі "Приватбанк" становлять загрозу для фінансової системи України.

 

"Будь-яка нестабільність навколо "Приватбанку" матиме неминучі наслідки для стабільності фінансової системи держави", – обурився Данилюк.

 

Секретар РНБО заявив, що "люди, які сьогодні можуть впливати на суди і мають конфлікт інтересів, мусять піти зі своїх посад".

 

30.09.2019