Гончарук: Українська влада хоче домовитись із Коломойським щодо "Приватбанку".

 

Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук заявив у коментарі британському виданню Financial Times, що Київ шукає "компроміс" із олігархом Ігорем Коломойським щодо ситуації з "Приватбанком".

 

"Я повністю переконаний, що зараз нам потрібно зосередитися на зростанні і шукати спільні рішення, а не витрачати наші ресурси на знищення один одного. Тому я дуже позитивно сприймаю будь-яку риторику, спрямовану на пошук компромісу", – сказав Гончарук.

 

 

Прем'єр додав, що "яке б рішення ми не знайшли, ми повинні знайти його разом з МВФ".

 

Зі слів Гончарука, цим питанням займаються Президент Володимир Зеленський і голова Офісу Президента, колишній адвокат Коломойського Андрій Богдан.

 

"Ми з самого початку розуміли, що це особливе питання, тому я ніколи не відповідав за нього. Богдан і Президент особисто займалися цим питанням з самого початку", – цитує Гончарука видання nv.ua.

 

Прем'єр-міністр сподівається, що вони "знайдуть правильний спосіб вирішити [це питання], тому що знають ситуацію набагато краще". "Але я не сумніваюся, що Президент і його офіс будуть на боці держави", – сказав Олексій Гончарук.

 

 

У вівторок пресслужба уряду поширила уточнення від прем'єр-міністра. Олексій Гончарук заявив, що Кабмін не бере участі у переговорах.

 

"Щоб уникнути подальших маніпуляцій та розголосу, хочу розставити крапки над «і»: жодних перемовин уряд ні з ким не веде. Уряд уважно вивчає ситуацію навколо "Приватбанку" (в тому числі і перемовини з колишніми його власниками, які проводились попередньою незалежною наглядовою радою банку). Більше того, журналістам FT я наголошував, що не настільки глибоко знаю юридичні деталі цієї справи, щоб її коментувати по суті. Але я впевнений, що буде зроблено все, щоб захистити гроші українських платників податків та національні інтереси України. І зроблено це буде в тісних консультаціях з міжнародними партнерами", – виправдовується Гончарук.

 

Нагадаємо, 10 вересня Зеленський зустрівся  Ігорем Коломойським в Офісі Президента. Згідно з офіційною інформацією, під час зустрічі обговорювали питання ведення бізнесу в Україні та енергетична сфера. Зі слів олігарха, питання "Приватбанку" не обговорювали.

 

У кулуарах конференції YES в п’ятницю, 13 вересня, Коломойський заявив, що ексвласники хочуть "просто правової оцінки і після цього – мирової угоди, виходу з цієї ситуації".

 

"Якусь мирову угоду, якось вийти з ситуації. Вона ж не може бути вічно напруженою. Сьогодні гарне вікно можливостей", – заявив олігарх.

 

17.09.2019