Валерії Гонтаревій спалили будинок під Києвом.

 

У селі Гореничі під Києвом згорів будинок колишньої голови Національного банку України Валерії Гонтаревої. Пані Гонтарева, сім'я котрої впродовж минулого місяця пережила кілька випадків терору, заявила про те, що пожежа стала наслідком умисного підпалу.

 

 

"Це було десь о 3-тій годині ранку. Це були пляшки з запальною сумішшю. Кидали на дах із сусідньої ділянки. Охоронець викликав пожежників і поліцію, а весь будинок згорів", – розповіла Гонтарева, згідно з повідомленням телеканалу "UA:Перший".

 

Зі слів Валерії Гонтаревої, будинок згорів цілком. Пожежникам не вдавалося його навіть згасити.

 

"Це вже повне і остаточне свавілля! Я не знаю, куди мені звертатися, терор триває..." – сказала Гонтарева у коментарі виданню nv.ua.

 

Поліція підтвердила: існує достатньо доказів для того, аби вважати займання будинку вмисним підпалом. "Під час перегляду записів з камер відеоспостереження виявлено, що близько 03:00 годин невідома особа, яка нині підозрюється у вчинені підпалу, перелазила через паркан домоволодіння", – поінформували у Національній поліції.

 

Правоохоронці запевняють, що з’ясовують усі обставини загоряння та вживають заходів з пошуку й встановлення особи, яка знищила майно.

 

 

Сім'я Валерії Гонтаревої перебралася у Гореничі влітку 2016 року. Інформацію про придбання маєтку, оформленого "в японському стилі", підтверджувала публічно офіційна прес-служба Національного банку України. 

 

Згідно з інформацією медій, будинок уміщував чотири спальні, камінний зал, вітальню, кабінет, кімнату відпочинку, сауну.

 

 

Поліція уточнює: із травня будинок використовувався як дачний (тобто в ньому ніхто не мешкав постійно). До вересня територія домоволодіння перебувала під охороною шести працівників, натомість на момент виникнення пожежі на місці перебував лише один охоронець.

 

Нагадаємо, 30 серпня Валерія Гонтарева повідомила про те, що її збив автомобіль у центрі Лондона. Ексголові Нацбанку довелося пережити операцію. Вона вважає, що напад пов'язаний із політичними переслідуваннями.

 

Вночі на 5 вересня невідомі облили бензином і підпалили автомобіль, зареєстрований на невістку банкірки, яку також звуть Валерією Гонтаревою.

 

Напередодні останнього інциденту стало відомо, що Печерський суд Києва ухвалою від 27 серпня дозволив Держбюро розслідувань силовий привід Гонтаревої на допит у справі про зловживання службовим становищем членами правління Нацбанку.

 

Ексголова Нацбанку заявила, що до неприємностей довкола її сім'ї може бути причетний ексвласник "Приватбанку" Ігор Коломойський: "Він мені весь час погрожував. Я навіть дала інтерв'ю BBC, що якщо щось трапиться зі мною в Лондоні, то ми повинні знати, хто за цим стоїть".

 

17.09.2019