Прокуратура Львівщини взялася за ДТП, в якій постраждали 12 дітей.


За фактом потрійної ДТП, яка сталася вчора ввечері за участі автобуса й авто на іноземній реєстрації, відкрито кримінальне провадження. Про це інформує прокуратура Львівської області.

 

 

За фактом аварії до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за ознаками вчинення злочину, передбаченого ч.2 ст.286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами).

 

У разі встановлення винуватця ДТП йому може загрожувати від 3 до 8 років ув’язнення з трирічним позбавленням права керувати транспортними засобами.

 

Зазначимо, потрійна ДТП неподалік Львова сталася ввечері вчора, 4 вересня. Як повідомили у відділі комунікації поліції Львівської області, близько дев’ятої години вечора на трасі «Київ-Чоп» у Кам’янка-Бузькому районі (між селами Дідилів та Банюнин) сталося зіткнення автобуса «Neoplan» з автівкою «Mercedes-Benz Vito 115 CDI» на іноземній реєстрації, яка зіткнулася ще з одним автомобілем – «Volkswagen Jetta».

 

Автобус перевозив із Чернігова до Кракова учасників дитячого танцювального колективу. В салоні перебувало 49 дітей і двоє дорослих із Чернігівщини, а також двоє водіїв віком 53 та 66 років, мешканці Чернігова.

 

 

Унаслідок ДТП до лікарень Львова з ушкодженнями госпіталізували 12 дітей віком від 10 до 12 років, та обох водіїв автобуса. Водій «Фольксвагена», 22-річний мешканець міста Буськ, не постраждав. 31-річний водій «Мерседеса», громадянин Німеччини, від отриманих травм помер на місці. В іншому легковому автомобілі, на щастя, ніхто не постраждав.

 

Дітей і осіб супроводу, які перебували в автобусі й не були травмовані, патрульні доправили до готелю.

 

Як попередньо з’ясували поліцейські, іноземець виїхав на смугу зустрічного руху, де й зіткнувся з автобусом «Неоплан» і з автомобілем «Фольксваген Джета». Припускають, що водій «Мерседеса» міг заснути або ж йому стало зле. Проте точні причини й обставини тепер з’ясовуватимуть слідчі. У кримінальному провадженні призначено необхідні автотехнічні експертизи.

 

05.09.2019