Зеленський заявив, що місцеві вибори відбудуться вже з новим адмінтерустроєм.

 

Президент України Володимир Зеленський вважає, що майбутні місцеві вибори мають відбутися вже на новій адміністративно-територіальній основі. У такий спосіб Зеленський відмовився від ідеї з достроковими місцевими виборами, із котрою виступав раніше.

 

Про це Зеленський сказав на зустрічі з представниками уряду, парламенту та правоохоронних органів у понеділок у Києві, повідомила аґенція "Інтерфакс-Україна".

 

 

"Невідкладне завершення процесу децентралізації, зокрема внесення змін до Конституції, передання реальної влади, ресурсів і фінансів на місця, завірення секторальної децентралізації... Визначити остаточні правила формування державного адміністративно-територіального устрою, закріпити межі кожної адміністративно-територіальної одиниці, завершити об'єднання територіальних громад, реформувати місцеві органи виконавчої влади, які, зокрема, контролюватимуть законність рішень новостворених органів місцевого самоврядування. Провести місцеві вибори на новій адміністративно-територіальній основі", – сказав Зеленський.

 

При цьому він назвав термін проведення місцевих виборів – 2019–2020 роки.

 

Зеленський доручив затвердити нову стратегію регіонального розвитку на 2021–2027 роки.

 

02.09.2019