Наталію Космолінську поховають завтра на Личаківському кладовищі.

 

Наталію Космолінську поховають у п'ятницю, 23 серпня, на Личаківському цвинтарі у Львові.

 

Поховання відбудеться о 10:30 на 52-му полі кладовища, повідомила родина Космолінської.

 

 

О 12:00 розпочнеться богослужіння у Катедральному соборі.

 

Родина інформує, що з цвинтаря до храму йтиме невеличкий автобус – охочі можуть ним скористатися.

 

Після панахиди сім'я запрошує всіх, кому Космолінська була дорогою та близькою людиною, до кав'ярні "Світ кави", щоб усі, як написала донька Наталії Марія Космолінська, могли поділитись гарними спогадами та цікавими історіями.

 

Наталія Космолінська – незмінна упродовж шести років редакторка мистецької сторінки "Штука" на Zbruči, журналістка, знана в Україні арт-критик та історик мистецтва – пішла з життя 14 серпня о другій годині пополудні після важкої онкологічної хвороби у віці 55 років.

 

У Києві прощання з Космолінською відбулося 16 серпня в будівлі крематорію на території Байкового цвинтаря.

 

Ширша громада довідалася про недугу Космолінської на початку року, коли було влаштовано мистецький аукціон-марафон для збору коштів на лікування Наталі. Але насправді вона вже до того три роки стоїчно боролася із невблаганною хворобою. На лікування покладали надії близькі та рідні, друзі, знайомі та незнайомі, які знали її як авторку публікацій. Однак, попри загальні сподівання, поліпшення стану здоров’я, на жаль, не настало. Недуга взяла гору. Наталя відійшла, але не здалася. До останнього вона справувалася, намагаючись не обтяжувати нікого своїми проблемами, хоча усвідомлювала всі перспективи перебігу хвороби. Не драматизувала, не впадала у відчай, підтримувала друзів на позитиві, але давала чіткі розпорядження на завершення справ.

 

 

Зачарована Львовом, куди потрапила наприкінці 1980-х і з яким пов’язала до останку свою долю, сторицею віддячилася цьому місту дослідженнями його історії й культури, що були як розпорошені численними публікаціями у періодиці, так і донесені через сотні радіопередач. Вона регулярно друкувалася у «Поступі» та інших газетах, працювала редактором і журналістом на Львівському радіо. Її огляди сучасного мистецтва, архітектури та дизайну прикрашали журнали «Салон», «Архідея», «Об’єкт», «Декор», «Міжнародний туризм», «Welcome to Ukraine», «City Life», «Ї», «Art Ukraine». Сама ж вона виступила співзасновницею і головною редакторкою таких ілюстрованих львівських журналів, як «AZ-art» та «Real Home». А торік видала у співавторстві з Іриною Магдиш книжку «Гра в музей». З часу заснування Zbruča в 2013 році Наталя Космолінська очолила його мистецьку редакцію.

 

 

22.08.2019