Інститут стратегічних досліджень очолив Олександр Литвиненко.

 

Президент України Володимир Зеленський призначив директором Національного інституту стратегічних досліджень Олександра Литвиненка. Дотепер Литвиненко займав посаду заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони України.

 

 

Про це йдеться в указі, оприлюдненому на сайті голови держави.

 

Зеленський доручив Литвиненкові подати пропозиції щодо реформування та стратегії розвитку НІСД, передбачивши його реорганізацію та скорочення штатної чисельності працівників.

 

Президент очікує від цих змін посилення аналітико-прогностичного забезпечення здійснення Президентом України, Радою національної безпеки і оборони України повноважень у сфері національної безпеки держави, наукового супроводження вирішення проблемних питань зовнішньої політики, економічного, соціального і суспільно-політичного розвитку України.

 

Олександр Литвиненко – чи не найсильніший експерт з безпекових питань в Україні.

 

Литвиненко вже має досвід роботи в НІСД – він почав працювати в інституті у 1998 році і до 2007 року досяг посади першого заступника директора НІСД.

 

У 2005–2007 рр. – керівник управління з питань державної безпеки, керівник департаменту з питань державної безпеки апарату РНБО.

 

У 2007–2009 рр. – заступник начальника департаменту інформаційно-аналітичного забезпечення СБУ.

 

У 2010–2014 рр. – заступник директора Національного інституту стратегічних досліджень.

 

Із квітня 2014 р. – заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони України.

 

14.08.2019