Безсмертний: Після вбивства чотирьох військовиків слід призупинити участь у "Мінську".

 

Після загибелі чотирьох військовиків під Павлополем Україна мала призупинити участь у "мінських переговорах" до моменту, поки не відбудеться зустріч "нормандської четвірки" через ескалацію на Донбасі.

 

 

Про це заявив представник України у політичній підгрупі в Тристоронній контактній групі Роман Безсмертний у інтерв'ю телеканалу ATR.

 

"На мій погляд, після подій у Павлополі перше, що слід було сказати: Україна призупиняє роботу в "мінському процесі" до моменту, доки не буде зібрано "нормандський формат", – сказав Безсмертний.

 

"Якщо на Росію не тиснути, вона діятиме агресивно", – переконує політик.

 

При цім Безсмертний зазначив, що ймовірність зустрічі в "нормандському форматі" лідерів держав-учасниць малоймовірна до осінніх виборів у Росії. "Вони хочуть витримати цей настрій електорату для того, щоби зберегти вплив "Єдіной Россії" і Путіна як політика в Росії", – вважає парламентер.

 

Роман Безсмертний вважає, що Росія чується дуже сильно на світовій арені, й новому Президентові важко їй протидіяти.

 

"В інформаційному плані у світі співвідношення України до Росії – один до ста, приблизно. Тому світ почув 7-го числа те, що було потрібне Путіну та Росії, а не те, що хотіла показати Україна. І мені просто шкода в цій ситуації українського Президента, котрий хоче якнайліпше", – вважає Безсметний.

 

Як писав Z, 6 серпня внаслідок обстрілу українських позицій біля села Павлопіль Волноваського району загинуло четверо українських військовиків.

 

Президент України Володимир Зеленський 7 серпня відбув телефонні розмови з президентами РФ Владіміром Путіним і Франції Емманюелем Макроном, під час яких закликав лідерів країн "нормандської четвірки" до невідкладної зустрічі.

 

09.08.2019