На полігоні в Архангельській області стався вибух.

Місцеве населення попередили про можливий витік радіації.

 

 

На полігоні Міністерства оборони Росії в Архангельській області у четвер, 8 серпня, під час випробування рідинної реактивної рухової установки стався вибух. Внаслідок інциденту загинули дві людини, ще шестеро були поранені. Про це повідомив інформаційний портал lenta.ru з покликом на інформацію Міноборони РФ.

 

Інцидент стався за 30 кілометрів від Сєверодвінська, поруч з селищем Ньонокса, де розташований 45-й Державний центральний морський випробувальний полігон ВМФ Росії. На цьому полігоні проходять випробування практично всіх ракет, якими озброюється російський флот, зокрема балістичних, крилатих, протикорабельних і зенітних. 



Селище Ньонокса й околиці є закритою зоною, куди потрапити можна тільки за перепусткою Міністерства оборони РФ. Доїхати туди можна лише спеціальною залізничною гілкою.

 

Після вибуху мешканцям Сєверодвінська та сусідніх сіл представники місцевої влади порекомендували пити йод і не виводити дітей на прогулянки. За словами мешканців міста, після повідомлень про вибух дітей у міських дитсадках повели з двору в приміщення і сказали батькам не виводити їх увечері на вулицю. 

 

У мерії Сєверодвінську повідомили, що відповідні прилади дійсно зафіксували в місті короткочасне підвищення радіаційного фону, але через деякий час він нібито нормалізувався.

 

08.08.2019