У Зеленського з Трампом встановиться особистий контакт, — інтуїція Клімкіна

 

Двостороння зустріч між президентами України та США, для якої Володимир Зеленський поїде до Вашингтона, має відбутися до 1 вересня. Попередньо домовлено обговорити "практичні питання українсько-американської взаємодії". Однак багато буде залежити на тому, чи вдасться цим двом налагодити між собою добрий особистісний контакт. Принаймні так вважає Павло Клімкін, який поділився цією думкою в інтерв'ю Укрінформу.

 

 

"Я вірю в те, що у них встановиться нормальний особистий контакт — вважайте це таким інтуїтивним твердженням", — відзначив очільник МЗС України, який подав у відставку і зараз перебуває у "політичній відпустці". Клімкін готовий дати Зеленському для цього кілька порад, але не хоче їх озвучувати публічно.

 

"Я не хочу про це говорити, оскільки вони стосуються встановлення особистого контакту так, як я це розумію.  Я ж не претендую на те, що найкраще відчуваю кожного зі світових лідерів. Але у мене є певний досвід, і на його основі, якщо ці ідеї будуть потрібні, я можу цим досвідом поділитися", — сказав він. 

 

Павло Клімкін також відзначив, що у попереднього Президента України, на його думку, був "нормальний контакт із Трампом".

 

 

Раніше, нагадаємо, екс-посол України в США Валерій Чалий заявив, що планований візит Президента Зеленського готує не посольство України у Вашингтоні, як визначає закон «Про дипломатичну службу», а члени адміністрації нового Президента. В інтерв’ю «Укрінформу» Чалий повідомив, що з певного моменту посольство припинило займатися змістовним наповненням цього візиту.

 

«Ми допомагали організувати переговори представників Президента у Вашингтоні, зокрема секретаря РНБО Олександра Данилюка і помічника президента Андрія Єрмака, які перебрали на себе питання підготовки візиту Президента. Посольство виконує всі доручення, але очевидно, що питання щодо змісту візиту треба ставити тепер офісові Президента», – сказав Валерій Чалий, якого з посади посла України в США звільнили 19 липня.

 

Втім, екс-посол особисто доповів Президенту Володимиру Зеленському про ті питання, які насамперед треба обговорити у Вашингтоні.

 

"Невідкладні питання стосуються подальшої нашої взаємодії у військово-технічному співробітництві включно із закупівлею озброєнь, співпрацею в енергетичній сфері. Це також вирішення деяких проблемних питань у космічній галузі. Це й питання стосовно подальшого забезпечення двопартійної підтримки України з боку республіканців і демократів з огляду на досить непростий період перед президентськими виборами в США. Це також теми, пов'язані з перспективами діяльності Комісії стратегічного партнерства Україна-США", — пояснив Валерій Чалий.

 

 

30.07.2019