Зеленський повернув Безсмертного до української делеґації "мінських" переговорів.

 

Президент України Володимир Зеленський уповноважив політика та дипломата Романа Безсмертного репрезентувати Україну у політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи на переговорах у Мінську.

 

Про це йдеться в указі №504/2019, опублікованому на сайті голови держави.

 

 

Водночас Зеленський прибрав із підгрупи дипломата Олександра Моцика.

 

Дружина Романа Безсмертного, експертка із комунікацій Тетяна Мокріді, заявила, що вона довідалася про призначення із масових медій. Зі слів Мокріді, Безсмертний наразі вирішив утриматися від коментарів.

 

Роман Безсмертний очолював політичну підгрупу на мінських перемовинах до квітня 2016 року.

 

"Сьогодні я останній раз взяв участь у переговорах в Мінську. Політична підгрупа обговорювала питання модальності проведення виборів на території ОРДЛО. Розмова велася в режимі відеоконференції", – прокоментував Безсмертний у своєму дописі 2016 року, додавши, що "час волонтерської дипломатії закінчився".

 

Водночас Роман Петрович ствердив, що Мінськ "залишається єдиним майданчиком для важких переговорів" і "рятує нас від масових жертв". "Але при цьому Мінськ не в змозі (в заданому форматі) зрушити ситуацію з мертвої точки. Сьогодні і Україна, і світ мусять шукати нові формати переговорів", – додав Безсмертний.

 

У 2016-2019 роках Роман Безсмертний неодноразово критикував політику Петра Порошенка. Про похід Володимира Зеленського він теж відгукувався неґативно, зокрема закликаючи "слугу народу" забрати документи із ЦВК. "Цей сором ми ще довго і довго будемо переживати із Зеленським. Допустити обрання подібного президента – це принизити націю", – писав Безсмертний у своєму резонансному дописі 22 березня 2019 року.

 

У червні Володимир Зеленський повернув до складу "мінської" делеґації Леоніда Кучму.

 

09.07.2019