Інвестиції в електромобілебудування зросли удвічі за рік.

Водночас стрімко скорочуються капіталовкладення в модернізацію і розширення виробництва автомобілів з бензиновими двигунами.

 

 

Провідні автовиробники світу прискореними темпами нарощують інвестиції у виробництво електромобілів. Такого висновку дійшли експерти німецького відділення британської консалтингової компанії Ernst & Young в дослідженні, опублікованому 3 червня у Франкфурті-на-Майні. Вони проаналізували опубліковані дані 16 найбільших німецьких, японських, американських і південнокорейських автомобільних компаній. Китайських автобудівників через недоступність необхідної статистики не враховували.

 

Згідно з дослідженням, в 2018 році автобудівники трьох континентів оголосили про початок 118 інвестиційних проектів в традиційному автобудуванні на загальну суму в 22,4 млрд євро. Таким чином капіталовкладення у випуск автомобілів з двигунами внутрішнього згоряння скоротилися на 16 відсотків порівняно з попереднім роком. Про це повідомив інформаційний портал Auto motor und sport.

 

У той же час капіталовкладення в створення нових і розширення діючих потужностей з випуску електромобілів фактично подвоїлися: вони зросли на 97 відсотків до 8,4 млрд євро і були спрямовані на 26 проектів. У цю суму не включено кошти на наукові дослідження і конструкторські розробки.

 

Для порівняння: в 2015 і 2016 роках, за даними Ernst & Young, інвестиції у випуск автомобілів на електричній тязі становили лише 1 млрд євро, причому мова йшла тоді, відповідно, про 2 і 3 проекти.

 

Автори дослідження компанії Ernst & Young попереджають, що швидке нарощування інвестицій в електромобільні проекти за одночасного скорочення капіталовкладень в інші проекти стане в світовому автомобілебудуванні домінувальним трендом найближчих років.

04.06.2019