Вакарчук будує "Голос" на базі партії, зареєстрованої давніше з інакшою назвою.

 

Партія "Голос", котру Святослав Вакарчук поведе на парламентські вибори 2019 року, будуватиметься на базі політичної сили, зареєстрованої давніше з інакшою назвою. Наразі Міністерство юстиції вже зареєструвало зміни у документації партії "Платформа ініціатив", замельдувавши нову назву – "Голос".

 

Про це йдеться у публікації руху "ЧЕСНО".

 

 

Згідно з даними із реєстрів, "Платформу ініціатив" заклали у лютому 2015 року. Від моменту створення керівником партії був Олександр Павлюк. Людина з ідентичним ім'ям володіє кількома автотранспортними підприємствами, які здійснюють пасажирські й вантажні перевезення (ТОВ "Праймбус", ТОВ "Пан бус", ТОВ "Авант-транс" і деякі інші). Більшість цих компаній зареєстровано у Броварах Київської області.

 

Від 2016 року підписантом "Платформи ініціатив" був також Олег Ледник. Саме його ім'я зазначали як керівника партії під час реєстрації регіональних осередків "Платформи ініціатив".

 

Ані Ледник, ані Павлюк раніше не балотувалися на представницькі посади, адже такої інформації на сайті ЦВК немає. "Платформа ініціатив" також не брала участі ані в місцевих виборах 2015 року, ані у виборах до ОТГ.

 

Згідно з українським законодавством, право на участь у виборах має партія, зареєстрована давніше як за рік до голосування.

 

Мін'юст здійснив перереєстрацію документів "Голосу" на початку тижня – прес-служба Вакарчукової партії повідомила про це 21 травня.

 

"Ми розуміли, що часу в нас буде небагато і ми можемо не встигнути самотужки зареєструвати свою партію. Тому наші партнери з малого та середнього бізнесу дозволили нам використати свою партію, котру вони зареєстрували 2015 року, щоб іти на місцеві вибори. Ми перереєстрували її у партію "Голос" і йдемо на вибори", – заявила керівниця штабу Юлія Клименко.

 

У коментарі руху "ЧЕСНО" заступник голови партії "Голос" Ярослав Юрчишин заявив, що проект Святослава Вакарчука мав декілька пропозицій від чинних партій перед виборами.

 

"Насправді хлопці, які реєстрували партію, якщо я не помиляюся, 2016 року, націлювалися на місцеві вибори. Це представники малого й середнього бізнесу, переважно київського, наскільки пригадую. Славі пропонували дуже багато партій очолювати – від Народного руху й далі. А тут просто хлопці прийшли і сказали, що їх цікавили місцеві вибори й вони спілкувалися з різними політичними гравцями. Вони прийшли і сказали: "У нас є політична сила, нас цікавить рівень Києва 2020 року. Якщо ви нас підтримаєте, це буде наш вклад у командну роботу". Хлопці далі працюють з нами й 2020 року працюватимуть по Києву", – пояснив він.

 

23.05.2019