Знищення розписів у церкві в Славському розслідує прокуратура області.

 

Прокуратура Львівської області відкрила кримінальне провадження через знищення розписів Модеста Сосенка та Юліана Буцманюка у церкві у Славському, розповіла речниця Прокуратури Львівської області Юлія Шевченко, передає Твоє місто.

 

Справу порушили за ч. 2 ст.  298 Кримінального кодексу України – незаконне проведення пошукових робіт на об'єкті археологічної спадщини, знищення або пошкодження об'єктів культурної спадщини. Провадження зареєстрували у Сколівському відділі поліції.

 

Як повідомляв Z, славська громада вирішила зробити новий ремонт у церкві Успення Пресвятої Богородиці авторства Василя Нагірного. Попри застереження церковної та обласної влади, автентичні та унікальін розписи Модеста Сосенка та Юліана Буцманюка знищили під прикриттям місцевого священика, який заявив, що вони цінності не мають. Також оббили плитку фабрики Івана Левинського.

 

Церкву Успіння Пресвятої Богородиці УГКЦ у Славському збудували у 1901 році за проектом архітектора Василя Нагірного за підтримки митрополита Андрея Шептицького. Храм є пам'яткою архітектури місцевого значення з 1994 року.

22.05.2019