Партію "Самопоміч" залишає ще п'ятеро народних депутатів.

 

Народні депутати Вікторія Войціцька, Олександр Данченко, Іван Мірошніченко, Олена Сотник та Олександр Опанасенко вицофуються із партії "Самопоміч". Парламентарі відбули розмови із бурмистром Львова Андрієм Садовим, домовившись про збереження партнерства до кінця каденції цієї Верховної Ради.

 

 

"Зустрілись з групою депутатів від "Самопомочі" – Оленою Сотник, Вікторією Войціцькою, Олександром Опанасенком, Іваном Мірошніченком. Скайпом долучився Олександр Данченко. Колеги висловили бажання надалі перейти в статус позапартійних депутатів", – написав Андрій Садовий. Він долучив знимку зі зустрічі з чотирма депутатами фракції на балконі львівської ратуші.

 

Зі слів Садового, сторони домовилися, що до кінця терміну повноважень цієї ВР депутати все ж залишатимуться у фракції. "Домовились співпрацювати в будь-яких форматах, до яких нас приведе майбутнє. Дякую за співпрацю і нехай щастить!" – додав голова партії.

 

Одна з учасниць зустрічі, Вікторія Войціцька, згодом написала у FB, що причиною відходу стали проблеми в партії, зумовлені відсутністю візії та кулуарністю рішень. З її слів, чимало членів фракції протягом року багаторазово зустрічалися з керівництвом партії, але результату не дочекалися. 

 

"На жаль, жодна з запропонованих пропозицій із врегулювання викликів та впровадження стратегії розвитку політичної сили не була реалізована, жодної з домовленостей не виконано", – зазначила вона.

 

"Зокрема, щодо відсутності прозорих процесів та прийняття рішень в партії, щодо втрати ідеологічного базису, щодо звалювання в популізм заради утримування політичного рейтингу та відсутності чіткої стратегії для України й бажання стати дійсно загальноукраїнською партією", – додала вона.

 

Войціцька констатувала, що на теперішньому етапі "наше бачення шляху для захисту майбутнього українців кардинально відрізняється від позиції партії". "Тому політичні шляхи розходяться, що не виключає плідної співпраці в інших форматах й нашого перебування у фракції "Самопоміч" до завершення повноважень, які нам делегували люди", – резюмувала депутат.

 

Як уточнила народний депутат Олена Сотник, із позицією п'ятірки також солідаризувався Олексій Скрипник. "Ми всі відмовилися від подальшої участі у формуванні списків партії", – додала вона.

 

Нагадаємо, після першого туру президентських виборів голова партії "Самопоміч" Андрій Садовий заявив, що частина його депутатів найближчими днями залишить фракцію. Він ствердив, що знає про плани своїх соратників від них особисто.

 

Згодом про вихід із партії "Самопоміч" оголосили Єгор Соболєв і Семен Семенченко.

 

09.05.2019