Теракти на Шрі-Ланці виявилися помстою за розстріл мечетей в Новій Зеландії.

Такими є попередні результати розслідування серії бомбових замахів.

 

 

Серія терактів, скоєних на Шрі-Ланці у Великодню неділю, була помстою за розстріл двох мечетей в Новій Зеландії. Про це повідомив шрі-ланкійський міністр оборони і засобів масової інформації Руван Вієвардене, передає інформаційна аґенція Reuters.

 

За словами міністра, такі висновки можна зробити за результатами попереднього розслідування терактів. «Відповідальними за атаки є відразу дві ісламістські організації: “Джамаат ат-Таухид аль-Ватанія” й ще одне місцеве угруповання “Джамміятул Міллату Ібрагім”. Вони таким чином помстилися за теракти в мечетях новозеландського міста Крайстчерча», – уточнив він.

 

Шрі-ланкійська поліція у рамках розслідування справи затримала вже понад чотири десятки підозрюваних. Досі жодне з угруповань не заявило про свою відповідальність за теракти.

 

Нагадаємо, що 21 квітня в Шрі-Ланці сталося вісім вибухів. За останніми даними, загинула 321 людина, понад півтисячі осіб поранені. Жертвами стали і 35 іноземців: громадяни США, Великої Британії, Німеччини, Португалії, Китаю, Нідерландів, Бельгії, Туреччини, Японії, Індії, Бангладеш та Пакистану.

 

А напад на дві мечеті в новозеландському місті Крайстчерчі було скоєно 15 березня, загинули 50 людей, ще понад 40 отримали поранення. Було затримано кількох підозрюваних, проте звинувачення в нападі висунули тільки австралійцю Брентону Таррантові.

23.04.2019