Понад сотня людей загинули на Шрі-Ланці внаслідок бомбових замахів.

Теракти були спрямовані головним чином проти християн, котрі саме святкували Великдень.

 

 

На Шрі-Ланці внаслідок серії вибухів загинуло щонайменше 129 людей і близько чотирьох сотень поранені. Бомби здетонували у неділю зранку, 21 квітня, в трьох католицьких храмах і в трьох готелях у столиці країни Коломбо і в передмісті.

 

Серед жертв є як місцеві мешканці, так і іноземні туристи. Про це повідомила інформаційна аґенція Reuters.

 

Вибухи прогриміли в той час, коли місцеві католики зібралися на великодні богослужіння. Перший вибух зафіксовано в церкві Святого Антонія в Коломбо, другий – у храмі Святого Себастьяна в Неґомбо, місті на північ від Коломбо, населеному переважно католиками. Лише в церкві в Неґомбо загинуло близько півсотні осіб.

 

Повідомляють також про як мінімум ще чотири вибухи в церквах і готелях Шрі-Ланки. За словами представників поліції, всі вибухи прогриміли майже одночасно. Відповідальності за терористичні акти поки що ніхто на себе не взяв.

 

У зв’язку з терактами прем'єр-міністр Шрі-Ланки Раніл Вікремесінґхе скликав засідання Ради національної безпеки.

 

Це перший серйозний інцидент у країні з часу завершення громадянської війни 2009 року. Католики становлять лише 6 відсотків населення переважно буддистської Шрі-Ланки, проте їх вважають об'єднуючою силою в Шрі-Ланці, оскільки вірними католицької Церкви є і таміли, і сінгали.

21.04.2019