Міжнародний арбітраж змусив Росію виплатити «Укрнафті» понад $50 млн.

Йдеться про компенсацію за заправки, захоплені в Криму.

 

 

Міжнародний арбітражний суд, розташований у Парижі, ухвалив рішення стягнути з Російської Федерації на користь публічного акціонерного товариства «Укрнафта» понад 44 мільйони доларів компенсації за націоналізацію майна компанії після анексії Криму Росією.

 

Окрім того, Російська Федерація повинна відшкодувати українській компанії три з половиною мільйони доларів судових витрат – зазначено в судовому рішенні. Про це повідомило інформаційне агентство INTERFAX.RU.  

 

Згідно з рішенням арбітражного суду, починаючи з 22 квітня 2014 року на суму компенсації нараховуватимуться відсотки. Станом на квітень 2019 року розмір нарахованих відсотків становить понад $5,5 млн.

 

ПАТ «Укрнафта» подало до Міжнародного арбітражного суду позов проти Росії після того, як у зв'язку з анексією Криму втратило право власності на 16 автозаправних станцій на території півострова. У своєму позові компанія опиралася на договір між Кабінетом Міністрів України і урядом Росії про взаємний захист інвестицій, підписаний 1998-го року.

16.04.2019