Кабінет Міністрів звільнив голову Одеської ОДА.

 

Кабінет Міністрів України у середу постановив звільнити Максима Степанова з посади голови Одеської обласної державної адміністрації, схваливши проект указу Президента України.

 

 

Про це повідомив прес-секретар прем'єр-міністра Василь Рябчук у коментарі аґенції "Інтерфакс-Україна" в середу після засідання уряду.

 

Як пише одеське видання "Думська", на засіданні уряду розглядали матеріали рейтингу областей, котрий укладає Міністерство регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ, згідно з котрими Одещина опустилася в індексі реґіонів одразу на 8 позицій за рік. Сьогодні Одещина займає 22 місце з 25 – гірше лише в Закарпатській, Донецькій та Луганській областях. 

 

Згідно з результатами моніторингу, Одещина погіршила майже всі показники соціально-економічного розвитку: в регіоні спад промислового виробництва; практично не зростало сільськогосподарське виробництво; один з найнижчих темпів зростання доходів місцевих бюджетів, зате сильно зріс податковий борг.

 

Нагадаємо, напередодні Президент України Петро Порошенко видав розпорядження про відсторонення Максима Степанова, колишнього бізнесового компаньйона Ігоря Коломойського. Втім, голова Одеської ОДА відмовився виконувати припис Президента, вважаючи його незаконним.

 

Радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко похвалив Степанова за опір. На засіданні уряду в середу Арсен Аваков єдиний голосував проти відставки голови ОДА.

 

Окрім того, уряд звільнив із посади голови Херсонської ОДА Андрія Гордєєва, котрий фіґурує у "справі Гандзюк".

 

10.04.2019