Афілійований з Коломойським голова ОДА відкинув розпорядження Президента.

 

Голова Одеської обласної державної адміністрації Максим Степанов відмовився виконувати указ Президента Петра Порошенка про відсторонення з посади. Напередодні голова держави розпорядився відсторонити Степанова від обов'язків.

 

Про це Степанов заявив на брифінгу, повідомила аґенція УНІАН

 

Чиновник стверджує, що довідався про цей указ допіру зі сайту Президента. "Такий дуже дивний документ, який, на моє переконання, на переконання всіх юристів, не має нічого спільного з законодавством України", – прокоментував Максим Степанов, про котрого на момент призначення в 2017 році писали, що він пов'язаний із Ігорем Коломойським.

 

Голова ОДА вважає, що цей документ "вийшов за повноваження Президента", а звільняти і призначати глав адміністрацій Президент може винятково за поданням Кабінету Міністрів.

 

Степанов повідомив, що йому пропонували написати заяву про звільнення за власним бажанням. "Я як виконував обов'язки, так і продовжую виконувати", – затявся Степанов.

 

Президент Петро Порошенко відсторонив Максима Степанова з посади голови Одеської ОДА та призначив першого заступника Сергія Паращенка виконувачем обов'язків голови ОДА. В указі № 107/2019 сказано: "Усунути Степанова Максима Володимировича з посади голови Одеської обласної державної адміністрації". Указом № 108/2019 тимчасово покладається виконання обов'язків голови Одеської ОДА на Паращенка.

 

Степанов був призначений на посаду голови ОДА в січні 2017 року, змінивши на цій посаді Міхеїла Саакашвілі. До цього Степанов очолював державне підприємство "Поліграфічний комбінат «Україна» з виготовлення цінних паперів".

 

Одеситка Зоя Казанжи пише, що на виборах Степанов працював на Володимира Зеленського.

 

У штабі Президента України Петра Порошенка заявили, що в середу Кабінет Міністрів може схвалити подання на звільнення Максима Степанова.

 

"Наскільки мені відомо, указ про звільнення дійсно не підписано, пан Степанов має рацію. І указ про звільнення може бути підписаний лише після того, як буде відповідне подання Кабінету Міністрів. Я не відкидаю, що в середу Кабінет Міністрів таке подання зробить, і тоді буде остаточне рішення", – сказав на брифінгу спікер виборчого штабу Порошенка Олег Медведєв, згідно з повідомленням аґенції "Інтерфакс-Україна".

 

Він додав, що у Степанова є право дискутувати з Президентом і критикувати його рішення.

 

08.04.2019