Антон Геращенко назвав Авакова гарантом Конституції.

 

Радник міністра внутрішніх справ, народний депутат із фракції "Народний фронт" Антон Геращенко заявив про те, що єдиним гарантом Конституції є Арсен Аваков, після того, як Президент України став одним із учасників політичної боротьби у рамках передвиборчої кампанії.

 

Таку думку Геращенко висловив у телевізійному інтерв'ю проектові Politeka.online.

 

 

"У хід можуть піти найрізноманітніші дії, котрі не підуть на благо українського народу. Станом на сьогодні Арсен Аваков став де-факто гарантом Конституції України. Як міністр внутрішніх справ, він гарантує те, що вибори другого туру мають відбутися чесно і перемогу отримає той, хто набере більше голосів, а не той, хто дуже хоче залишитися Президентом. Тому Арсен Аваков сьогодні і є головною гарантією Конституції, і ті люди, котрі будуть разом з ним забезпечувати результат захисту виборів Президента", – сказав радник міністра.

 

Антон Геращенко вважає, що Адміністрація Президента готує фальсифікації через вертикаль державних адміністрацій. Він закликав чиновників брати приклад із голови Одеської ОДА Максима Степанова (має спільні бізнес-інтереси із Ігорем Коломойським), котрий відмовився виконувати розпорядження Президента про відсторонення із посади. "Губернатори, котрі зараз відмовляться подавати у відставку, вчинять правильно", – сказав Аваков.

 

Нагадаємо, кандидат у Президенти Володимир Зеленський у неділю виступив із компліментами на адресу міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, подякувавши йому за роль поліції у виборчій кампанії. Тієї-таки неділі правоохоронці затримали активіста організації "Відсіч" за роздавання листівок проти Зеленського.

 

09.04.2019