У Тернопільської ОДА вже є новий очільник.

 

Володимир Зеленський призначив нового голову Тернопільської обласної державної адміністрації. Відповідний указ оприлюднено на сайті Перзидента сьогодні, 19 березня.

 

Фото: rohatyn.if.gov.ua

 

«Призначити Труша Володимира Любомировича головою Тернопільської обласної державної адміністрації», – йдеться в указі.

 

Володимир Труш від листопада 2019 року й досі очолював Рогатинську райдержадміністрацію, тож окремим розпорядженням Зеленський звільнив його з цієї посади.

 

Президент України зустрівся з новопризначеним головою Тернопільської ОДА, привітав його з призначенням і вручив очільнику ТОДА службове посвідчення. Зеленський наголосив на важливості розв’язання нагальних проблем регіону. Зокрема, йшлося про реалізацію інфраструктурних та інвестиційних проєктів на Тернопільщині.

 

Фото: president.gov.ua

 

Нагадаємо, Зеленський учора офіційно звільнив Ігоря Сопеля з посади голови Тернопільської ОДА, яку той обіймав з 1 листопада 2019 року. Заяву про відставку Сопель подав ще в лютому: після того, як на Тернопільщині влаштували акції протесту мешканці села Конопківка. Люди вийшли на протести після чуток, буцім у санаторій «Медобори», розташований у цьому селі, поселять на обсервацію евакуйованих з Китаю громадян.

 

Для довідки:

 

Володимир Труш народився 12 квітня 1980 року в селі Лучинці Рогатинського району Івано-Франківської області.

 

2002 року закінчив Національний університет «Львівська політехніка» за спеціальностями «фінанси» (магістр з економіки та підприємництва) та «філологія» (бакалавр з філології), Дубенську філію вищого навчального закладу «Відкритий міжнародний університет розвитку людини "Україна"» (2019, бакалавр права).

 

Працював в органах податкової міліції Державної податкової адміністрації в Івано-Франківській області (20082008), головним спеціалістом служби безпеки та директором ТзОВ «Ігросвіт» (20082009), помічником-консультантом народного депутата України (2010), приватним підприємцем (20162019), директором ТОВ «АВТ-Захід» (2019).

 

19.03.2020