Палата громад відкинула всі вісім варіантів виходу з ЄУ.

Тепер Великій Британії загрожує «жорсткий» Brexit 12 квітня.

 

 

У середу, 27 березня, спікер Палати громад британського парламенту Джон Беркоу виніс на голосування вісім пропозицій, альтернативних угоді про вихід Великої Британії зі складу Європейської Унії. Депутатам видали листок, на якому їм пропонували поставити «так» або «ні» навпроти кожної з восьми опцій. Депутати могли голосувати «за» чи «проти» відразу щодо декількох варіантів.

 

Палата громад проголосувала проти всіх восьми альтернативних варіантів виходу з Євроунії, запропонованих різними партіями і політичними групами. Депутати не підтримали ні Brexit без угоди, ні варіанту «Норвегія +», який передбачає збереження членства в Європейській економічній зоні, ні варіанту, який передбачає новий референдум. Про це повідомила телерадіокомпанія ВВС.

 

Тепер, після провалу голосувань за альтернативними варіантами, безвихідь, в якій опинилося узгодження Brexit з провідними політичними гравцями, стала ще очевиднішою. Досі не зрозуміло, чи стане Тереза ​​Мей втретє виставляти на голосування узгоджений з Брюсселем договір щодо виходу Великої Британії з ЄУ. Вона збиралася це зробити тільки за наявності «достатньої підтримки парламентарів».

 

Нагадаємо, що саміт Євроунії, який відбувся 22 березня, погодився перенести дату виходу Об’єднаного Королівства зі складу ЄУ до 22 травня, якщо протягом тижня Палата громад британського парламенту схвалить угоду щодо Brexit. Якщо британські законодавці не зможуть затвердити договору, то ЄУ згоден відкласти Brexit лише до 12 квітня. До цієї дати Велика Британія повинна буде надати Європейській раді інформацію про можливі сценарії своїх подальших дій. Раніше Brexit був запланований на 29 березня 2019 року.

 

28.03.2019