ЄУ погоджується відкласти Brexit лише до 22 травня.

І це за умови, що британський парламент схвалить угоду про вихід із Євроунії.

 

 

Під час саміту Європейської Унії в четвер, 21 березня, глави держав і урядів 27 країн-членів обговорювали відтермінування виходу Великої Британії зі складу ЄУ до 22 травня. Про це повідомляє видання Süddeutsche Zeitung з покликом на дипломатичні джерела в Брюсселі. Ця дата міститься в проекті підсумкового комюніке зустрічі. Таким чином британці зможуть не брати участі у виборах депутатів Європарламенту, запланованих на кінець травня. Перенесення Brexit на будь-яку із дат після виборів неможливе, відзначили в Брюсселі.

 

«Європейська рада зобов'язується дати відтермінування до 22 травня 2019 року за умови, що Угоду про вихід буде схвалено британською Палатою громад наступного тижня. З огляду на те, що Об’єднане Королівство не збирається брати участі у виборах Європейського парламенту, відтермінування далі цієї дати неможливе», – цитує видання проект документа, попередньо схваленого лідерами 27 країн – членів ЄУ. Остаточно документ буде прийнятий в п'ятницю, 22 березня, коли завершиться саміт ЄУ.

 

Велика Британія раніше планувала полишити Євроунію 29 березня цього року. Однак у середу, 20 березня, британська прем'єр-міністерка Тереза ​​Мей офіційно попросила ЄУ про відтермінування до 30 червня. Це сталося через те, що британський парламент двічі відкинув проект угоди про Brexit, узгодженої урядом Терези Мей і Брюсселем.

 

ЄУ, однак, вирішив дати відтермінування тільки до 22 травня, оскільки 23 травня починаються вибори до Європарламенту, і участь у них Великої Британії, яка втрачає членство, створила б юридичну колізію.

21.03.2019