Служба безпеки оголосила підозру учасниці "фейкових платежів" партії Тимошенко.

 

Слідчі Служби безпеки України повідомили про підозру громадянці України, яка внесла понад 2,2 мільйона гривень на підтримку однієї з політичних партій через підставних осіб.

 

Про це повідомила прес-служба Генпрокуратури.

 

 

"Під час досудового розслідування встановлено, що вказана громадянка, усвідомлюючи заборону щодо здійснення внесків на підтримку політичних партій анонімними особами, вступила в попередню змову з керівником відділення одного з українських банків, яка, своєю чергою, використавши службове становище та адміністративний вплив на персонал банку, забезпечила незаконне оформлення платежів та підбір осіб, від імені яких були здійснені незаконні банківські операції", – поінформували в прокуратурі.

 

Для здійснення махінацій із партійними внесками підозрювана використала персональні дані 15 громадян України, не вказавши себе як власника коштів та їхнього платника.

 

Згідно з інформацією проекту Bihus.info, йдеться про фінансування партії "Батьківщина", а жінкою, якій оголосили підозру, є киянка Анастасія Гребенюк. Найвірогідніше, що її матір’ю є Катерина Ярова, яка керує відділенням "ПриватБанку" у селищі Саврань на Одещині.

 

У журналістському розслідуванні "бігусів" ідеться про те, що частина платежів на рахунок партії “Батьківщина” здійснювалася від випадових людей, котрі, виявилося, взагалі не знали про залучення до фінансової підтримки партій, або ж знали, але не мали можливості перераховувати такі суми.

 

Зокрема, партію нібито підтримали касирка супермаркету, майстриня манікюру, безробітний.

 

Лідерка партії Юлія Тимошенко заявила, що скандал або може бути провокацією Служби безпеки України, або ж є наслідком того, що справжні жертводавці бояться робити внески від свого імені і тому просять це зробити третіх осіб.

 

26.03.2019