Мінґареллі: Минулі 5 років були ліпші, ніж попередні 22.

 

Голова Представництва Європейського Союзу в Україні Г'ю Мінґареллі вважає, що за минулі п'ять років в Україні провели більше реформ у сфері правосуддя, ніж у період 1992-2014 років, хоча й визнав, що зміни є "не такими швидкими".

 

Про це Мінґареллі сказав під час вітального слова на щорічній конференції Регіональних рад з питань реформи правосуддя, повідомила аґенція "Укрінформ".

 

 

"Якщо подивитися на те, що було зроблено за останні п'ять років в Україні у сфері правосуддя, верховенства права, застосування права, виконання рішень, то немає сумнівів, що суттєвий прогрес уже був здійснений. Я раніше казав, і не єдиний, хто так робив, що більше реформ у цій країні було проведено з 2014 по 2019 рік, ніж з 1992 до 2014-го. Тобто за 5 років зроблено більше, ніж за 22", – сказав Мінґареллі.

 

При цім він зауважив, що досягнутого є недостатньо і в більшості секторів верховенства права ще треба чимало виконати.

 

"Не має дивувати будь-кого, якщо процес реформування не є таким швидким та лінійним, а навпаки, є повільним чи хаотичним, тому що є ця постійна боротьба між тими, хто намагається модернізувати країну, та тими, хто намагається зберегти попередній стан так, як було в період 1992 -2014 років. Ми будемо, вочевидь, на боці реформаторів, особливо якщо йдеться про реформу системи правосуддя", – наголосив Мінґареллі.

 

Він також додав, що "ми будемо так само витрачати багато нашого часу, енергії та ресурсів, щоб підтримати вас у вашій боротьбі за реформу правосуддя".

 

Нині, з його слів, ця підтримка проявляється у вигляді проекту "Pravo-Justice", який відповідає потребам української системи правосуддя, громадян та правової спільноти.

 

26.03.2019