Велика Британія не пішла на «жорсткий» Brexit.

Проти виходу з ЄУ без угоди проголосував британський парламент.

 

 

Палата громад британського парламенту більшістю голосів заборонила урядові виводити країну з Європейської Унії без будь-якої угоди. Голосування відбулося ввечері в середу, 13 березня. За заборону виходу без угоди проголосував 321 депутат, проти – 278. Про це повідомила телерадіокомпанія ВВС. Тепер Велика Британія готується відкласти вихід з ЄУ, який мав би відбутися 29 березня.

 

Окрім того, депутати проголосували за суттєву поправку до закону про Brexit. Якщо раніше пропонували відкинути можливість виходу з ЄУ без угоди з Брюсселем тільки конкретно 29 березня, то тепер заборонено вихід без угоди взагалі коли-небудь. Ця важлива поправка була ухвалена більшістю лише в чотири голоси: 312 проти 308. Вона не має сили наказу для уряду, але дуже важлива політично, як індикатор волі парламенту.

 

На думку експертів, підсумки голосування в середу були цілком очікувані: більшість депутатів Палати громад, в тому числі членів уряду, вважають, що «жорсткий» вихід з ЄУ несе занадто великі ризики для госпродарки країни.

 

Нагадаємо, що напередодні Палата громад парламенту Великої Британії не підтримала нового варіанту угоди про вихід країни з Європейської Унії, котрий було підкориговано за наслідками додаткових перемовин Лондона і Брюсселя.

 

 У четвер, 14 березня, в британському парламенті відбудеться голосування про звернення до Брюсселя з проханням пролонґувати процес виходу Об’єднаного Королівства з Євроунії.

14.03.2019