Британський парламент відхилив підкориговану угоду щодо Brexit.

Тепер на голосування буде винесено питання про «жорсткий» Brexit.

 

 

Палата громад парламенту Великої Британії не підтримала нового варіанту угоди про вихід країни з Європейської Унії. За новий варіант у вівторок ввечері 13 березня проголосували 242 депутати, проти – 391.

 

Нагадаємо, що попереднє голосування щодо угоди про Brexit в парламенті відбулося 15 січня, тоді «проти» проголосували 432 депутати, «за» – лише 202. Згодом після цього парламент наказав прем'єр-міністерці Терезі Мей провести в Брюсселі додаткові перемовини про угоду щодо виходу Об’єднаного Королівства з ЄУ. За підсумками цих переговорів Тереза ​​Мей внесла в угоду низку змін, але вони виявилося недостатніми, щоб переконати депутатів підтримати її варіант угоди.

 

Після провальної вівторкової сесії парламенту Тереза ​​Мей сказала, що глибоко шкодує про такий результат голосування щодо «найкращого і єдино можливого», за її словами, варіанту угоди. «Я прагну виконати волю народу, висловлену на референдумі. Але я також прагну до того, щоб вихід відбувся спокійно, з угодою, і я впевнена, більшість в парламенті вважає так само», – процитувала її слова телерадіокомпанія ВВС.

 

Британська прем'єрка підтвердила, що в середу, 13 березня, парламент має проголосувати про вихід з ЄУ 29 березня без угоди. Якщо парламент відкине цей варіант, в четвер, 14 березня, відбудеться голосування про звернення до Брюсселя з проханням пролонґувати процес виходу Великої Британії з Євроунії.

13.03.2019