Колишнього скарбника Ватикану засуджено до тюремного терміну в Австралії.

Його визнано винним у сексуальному розбещуванні дітей.

 

 

Суд в Мельбурні засудив до шести років в'язниці 77-річного кардинала Джорджа Пелла (George Pell), котрого визнали винним в сексуальному насильстві над неповнолітніми. Про це повідомив телеканал CNN.

 

Вердикт присяжних було ухвалено ще в грудні минулого року, а вирок оголошено щойно в середу, 13 березня. У судовому вердикті наголошено, що кардинал зловжив владою і виявив «вражаючу зверхність».

 

Раніше суд визнав, що 1996 року Пелл, служачи архієпископом Мельбурна, скоїв насильницькі дії щодо двох хлопчиків з хору в кімнатах міського собору. Кардинал свою провину категорично заперечує, стверджуючи, що звинувачення є виплодом фантазії позивачів.

 

Пелл став найвисокопоставленішим католицьким священиком, котрого визнали винним у сексуальному насильстві. З 2014 року він був скарбником Ватикану і радником Папи Римського Франціска, через що його називали третьою за впливовістю особою в Католицькій церкві.

 

В середині грудня 2018 року Папа Франціск вигнав трьох кардиналів зі свого неформального кабінету. Двоє з них, в тому числі Джордж Пелл, були фігурантами сексуального скандалу.

13.03.2019