Синоптики попереджають про ураганний вітер та лавини в Західній Україні.

 

Сьогодні, 11 березня, у Львові та області очікують поривів вітру до 35-40 м/с. ДСНС оголосила ІІІ рівень небезпеки. Про це повідомили в ГУ ДСНС у Львівській області.

 

Надзвичайники закликають мешканців області дотримуватися правил безпеки, особливо під час перебування на вулиці: не ходити попід розлогими деревами, триматися подалі від рекламних щитів та ліній електромереж, не паркувати автомобілів під нестійкими конструкціями.

 

Минулої доби на Львівщині також був сильний вітер, унаслідок чого у Львові впало 13 дерев, зранку через наслідки негоди був перекритий рух вулицею Богданівською у Львові. В області повністю знеструмлені 56 населених пунктів, а 40 –- частково. Над ліквідацією наслідків негоди працюють рятувальники та аварійні бригади Львівобленерго. Окрім того, у Бродах на Львівщині вітром зірвало дах школи. А в Івано-Франківській області вітер повалив 41 дерево.

 

У разі виникнення небезпеки потрібно негайно телефонувати до Служби порятунку «101». Мешканці Львова можуть звертатись за номером гарячої лінії міста – 1580, області – 112.

 

Тим часом на Івано-Франківщині рятувальники оголосили четвертий рівень сніголавинної небезпеки через заметілі та снігопади в горах. Мешканців та гостей області просять утриматись від походів в гори через ризик сходження лавин навіть за щонайменшого навантаження.

11.03.2019