У вихідні львів'яни ледь не спалили Знесіння та "Ашан".

 

9 березня ввечері у Львові виникла пожежа в парку Знесіння на горі Баба Род. Того ж дня горіло поле між Львовом та Сокільниками. Про це повідомляє прес-служба ГУ ДСНС у Львівській області.

 

На Знесінні рятувальникам вдалось локалізувати пожежу, що виникла на 200 квадратних метрах, та запобігти її поширенню на господарську будівлю поряд. Близько 21:00 вогонь ліквідували.

 

Як розповіла директорка парку Уляна Тарас, у підпалі підозрюють групу хлопців, яких вже кілька разів ловили, але відпускали, пише Твоє місто. Зараз керівництво парку написало заяву в поліцію.

 

Площа загоряння між Сокільниками та Львовом становила понад 6 тис. квадратних метрів. На місці працювали 28 рятувальників та шість одиниць техніки. Пожежу ліквідували близько 21:00.

 

10 березня пожежа виникла у Новояворівську на сміттєзвалищі площею 0,8 га. Рятувальники змушені були протягнути шланги на 1 км, адже поблизу не було джерела води. Протягом усього дня на місці працювали 22 людини та три одиниці спецтехніки.

 

Окрім того, виникло загоряння на торфовищі у Сокальському районі на площі 1,4 га. Імовірно, також через підпал трави. На місці працювали 34 рятувальники.

 

У ДСНС закликають дотримуватись правил пожежної безпеки і не спалювати трави та сміття. Окрім того, що вогонь знищує молодих тварин і випалює всю рослинність, а дим отруює людей, пожежа може перекинутись на будівлі, як це сталось вихідними у Мостиському районі, а також забрати життя людей.

 

 

11.03.2019