ЄУ узгодила антиросійські санкції за керченський інцидент.

Під них потраплять російські військовики і судді.

 

 

Рада Європейської Унії на рівні амбасадорів країн-членів узгодила санкції щодо восьми росіян, котрі є причетними до захоплення українських кораблів і їхніх екіпажів у Чорному морі в листопаді минулого року. Мова йде або про російських офіцерів, котрі були залучені до інциденту в Керченській протоці, або про російських суддів, котрі ухвалювали рішення щодо ув'язнених українців, які залишаються у слідчому ізоляторі у в'язниці Лефортово в Москві.

 

Санкції планується запровадити вже наступного тижня, повідомило на своєму сайті Radio Free Europe/Radio Liberty, з покликом на брюссельських дипломатів, котрі виступали на умовах анонімності.

 

Відомо теж, що саме наступного тижня Євроунія пролонґує на наступні півроку санкції за анексію Криму. Під них потрапили 163 фізичні особи і 44 організації. Напередодні санкції проти Москви за анексію Криму подовжили Сполучені Штати.

 

Нагадаємо, що 25 листопада біля берегів анексованого Криму російські прикордонники захопили три українські військові кораблі й затримали 24 моряків. Військовослужбовців звинувачують у незаконному перетині кордону Росії. Російська влада заявила, що українські військовики пішли на свідому провокацію. Згідно з позицією російської влади, моряки не можуть бути військовополоненими через відсутність війни між Росією і Україною.

06.03.2019