Львівобленерго встановить 83 нові оселі для лелек на електроопорах.

 

Енергетики Львівщини почали виготовляти і встановлювати «єврооселі» для лелек, які мають незабаром прилетіти з теплих країв. Птахи полюбляють гніздитися на електроопорах, тому потребують захисту від уражень струмом.

 

Таку акцію енергетики проводять вже 14 років поспіль, повідомляє прес-служба Львівобленерго.

 

«Спершу ми знімаємо старе гніздо, далі монтуємо спеціально виготовлену металеву платформу. Таким чином оселя бузьків стає безпечною, адже тепер вона над проводами. На платформу ми додатково прикріпляємо сплетені гілки лози та хмиз зі старого гнізда, аби лелека прийняв нове житло», – розповів майстер Страдчівської дільниці Яворівського РЕМ Микола Хомишак.
 

Загалом цьогоріч працівники ПрАТ «Львівобленерго» встановлять 83 платформи під лелечі гнізда: у Яворівському, Буському, Золочівському, Радехівському, Городоцькому, Пустомитівському, Жовківському, Миколаївському, Жидачівському, Кам’янка-Бузькому, Бродівському, Перемишлянському, Стрийському, Турківському, Сколівському та інших районах.
 

За 14 років на Львівщині облаштували майже півтори тисячі безпечних домівок для лелек на електроопорах. Таким чином енергетики захищають і птахів, і електромережі.

06.03.2019