"Сила людей" із Гнапом знімаються з виборів.

 

Партія "Сила людей" вирішила вийти з виборчої кампанії й закликала свого кандидата Дмитра Гнапа знятися з президентських виборів.

 

Про це повідомив один із лідерів партії Олександр Солонтай на своїй сторінці у Facebook.

 

 

З'їзд "Сили людей" зібрали невдовзі після того, як Гнап, колишній журналіст-розслідувач, устряв у скандал. Виявилося, що Дмитро зберігав на власних рахунках премію розміром у майже 10 тис. євро, котру кілька років тому разом із колективом "Слідство.інфо" пообіцяв перерахувати на користь волонтерських організацій.

 

Сам Дмитро Гнап повідомив делеґатам з'їзду, що його оббрехали, а зволікання з перерахунком коштів мало прозаїчні причини. Гнап підтвердив, що планує зняти свою кандидатуру з виборів, позаяк раніше вже пообіцяв вицофнутися із кампанії у разі появи узгодженої кандидатури від опозиційних демократичних сил.

 

"Я раніше оголосив публічне зобов'язання знятися з виборів, якщо з'явиться єдиний кандидат від демократичних сил, – пояснив Гнап у Facebook. – Таким кандидатом після перемовин Андрія Садового та Анатолія Гриценка став саме Гриценко... Тому, давши публічне зобов'язання підтримати єдиного кандидата від демократичних сил, я виконаю його. І знімусь на його користь".

 

Водночас Солонтай зазначає, що партія "Сила людей" ще не ухвалювала рішення щодо підтримки інших кандидатів.

 

"Щодо об‘єднання навколо ідеї демократичного кандидата, то політраді «Сили людей» доручено провести консультації з усіма демократичними силами щодо подальшої підтримки єдиного кандидата, а наразі з’їзд дозволив кожному партійцю на власний розсуд як фізичним особам підтримувати того чи іншого кандидата", – уточнив Солонтай.

 

03.03.2019