"Сила людей" висунула у президенти Гнапа.

 

Політична партія "Сила людей" висунула колишнього журналіста-розслідувача Дмитра Гнапа для участі в президентських виборах 2019 року.

 

Таке рішення ухвалили на з'їзді партії у Києві в неділю, повідомляє "Громадське".

 

Висунення Дмитра Гнапа в президенти підтримало 86 учасників з'їзду, проти – 6, утрималися – 2. Перед цим кандидатура Гнапа перемогла на праймеріз "Сили людей".

 

Виступаючи на з'їзді, Гнап сказав, що підтримає єдиного кандидата від демократичного табору, "якщо він з'явиться", та закликав партію звернутися до Андрія Садового, Анатолія Гриценка та Святослава Вакарчука – "з тим, щоб вони все ж знайшли в собі сили та об'єдналися". "Ми підтримаємо цього кандидата, ми не відмовляємося від нашої позиції", – запевнив він.

 

Утім, згодом Гнап зазначив, що не впевнений у тому, що вони поступляться своїми амбіціями заради висунення єдиного кандидата.

 

"Ми, на жаль, не дуже віримо, що вони зможуть поступитися своїми амбіціями. Але ми завжди готові, я особисто готовий пожертвувати своїми амбіціями, попри те, що сьогодні було ухвалене рішення [про висунення кандидата]", – сказав Гнап.

 

Згодом він додав, що збирається запустити кампанію зі збору коштів, аби зібрати 2,5 мільйона гривень на внесок для реєстрації його кандидатом.

 

Дмитро Гнап з 2013 року керував агенцією журналістських розслідувань "Слідство.інфо", а у червні 2018-го заявив, що завершує кар'єру журналіста та займатиметься політикою.

 

21.01.2019