Працівники «швидкої» тимчасово відклали італійський страйк.

 

Учора, 28 лютого, відбулась чергова зустріч працівників Львівського обласного Центру екстреної медицини та медицини катастроф з керівництвом області. Під час зустрічі лікарям пообіцяли вже 1 березня виконати одну з їхніх вимог, а саме забрати з посади керівника Львівської станції швидкої допомоги Наталію Поважук. Про це повідомив виконувач обов'язків гендиректора Центру Ярослав Пилипець.

 

«Враховуючи вкрай напружену ситуацію в колективі, адміністрацією центру прийнято рішення щодо зміни керівника Львівської станції ЕМД. Відповідні юридичні дії виконано. Наталії Йосипівні буде запропоновано іншу посаду в центрі, яка відповідає її професійному рівню і не пов’язана з оперативним керівництвом Львівської станції. Ми вдячні керівнику Львівської станції за багаторічну сумлінну працю», – повідомив Ярослав Пилипець.

 

Зазначимо, Наталія Поважук 14 років керувала Львівською станцією швидкої допомоги. Колектив просив усунути її з посади вже кілька разів. У лютому вони заявили, що вдадуться до страйку, якщо Наталію Поважук не звільнять, а область не знайде коштів їм на доплати.

 

Нагадаємо, під час найближчого засідання сесії Львівська обласна рада має розглянути питання доплат працівникам швидкої допомоги: 3,5 тис. грн – лікарям, 3 тис. грн – фельдшерам, 2,5 тис. грн – водіям та молодшим медсестрам.

01.03.2019