Американсько-північнокорейський саміт завершився без успіху.

Дональд Трамп і Кім Чен Ин не підписали жодної угоди й навіть не виступили зі спільною заявою.

 

 

На перемовинах у Ханої президента США Дональда Трампа і голови Державної ради КНДР Кім Чен Ина, які завершилися в четвер, 28 лютого, не було досягнуто жодних угод. Про це заявив сам Трамп на прес-конференції за підсумками зустрічі.

 

Лідери двох країн обговорювали різні варіанти щодо реалізації програми денуклеаризації і економічного розвитку Північної Кореї. Американський президент запевнив, що команди обох сторін розраховують продовжувати діалог в майбутньому. Сам Трамп під час розмови з журналістами зазначив, що, хоча жодних домовленостей не досягнуто, він вважає перемовини «продуктивними».

 

«У принципі, вони хотіли, щоб санкції були зняті повністю, але ми не змогли цього зробити», – цитує слова Трампа інформаційна аґенція Reuters. За його словами, Кім Чен Ин запропонував демонтаж ядерного об'єкта в Йонбені в обмін на скасування всіх санкцій. Американська ж сторона зажадала демонтажу всіх ядерних об'єктів.

 

Глава Білого дому повідомив, що двостороння угода вже була готова до підписання, проте сторони вирішили відмовитися від неї. Трамп також повідомив, що проведення наступного саміту поки що не обговорювали.

28.02.2019