США провели торік кібероперацію проти російської «фабрики тролів».

Її здійснили під час виборчої кампанії до американського Конґресу у листопаді.

 

 

Кіберкомандування збройних сил США провело кібероперацію проти російського «Агентства інтернет-досліджень» (також відомого як «фабрика тролів») у Санкт-Петербурзі під час проміжних виборів до США 2018 року. Про це повідомила газета  The Washington Post з покликом на представників Пентаґону.

 

За даними видання, внаслідок атаки російська компанія була відімкнута від інтернету. За словами джерела газети, спецоперація була проведена ввечері 5 листопада – напередодні проміжних виборів в Сполучених Штатах. «Були відформатовані сервери, через які працював американський відділ російської компанії», — підтвердило джерело.

 

Як зазначає Washington Post, це була перша такого кшталту операція кіберкомандування США. Минулого року воно отримало нові повноваження щодо протидії загрозам з боку Росії в кіберпросторі.

 

Поки що залишається нез’ясованим, чи мала американська кібероперація якісь поважні наслідки для кремлівських тролів. Джерело в збройних силах США повідомило виданню, що метою операції, можливо, була просто спроба показати росіянам, на що здатні американські кібервійська в разі загрози.

26.02.2019