Тимошенко вимагає відставки Порошенка через скандал з корупцією в "оборонці".

 

Лідерка фракції "Батьківщина" Юлія Тимошенко має намір розпочати процедуру імпічменту Президента у зв'язку з інформацією в медіях про розкрадання у сфері оборонного комплексу, нібито вчинене оточенням заступника секретаря РНБО, другом Петра Порошенка.

 

Про це вона заявила з парламентської трибуни у вівторок, повідомляє аґенція "Укрінформ".

 

Раніше представник Президента у Верховній Раді Ірина Луценко повідомила, що державний концерн "Укроборонпром" і заступник секретаря РНБО Олег Гладковський позиватимуться до журналістів програми "Наші гроші", у котрій пролунали звинувачення у розкраданні в оборонній сфері: "Наскільки мені відомо, "Укроборонпром" і [заступник секретаря РНБО] Олег Гладковський будуть позиватися проти журналістів. Щоб вони або вибачились, або навели неспростовні докази".

 

 

Ірині Луценко підозріло, що ця інформація вигулькнула за місяць до голосування. "Складається дивна ситуація. Як тільки ми почали говорити про розкрадання в армії попередніх років, одразу з'являється якась історія з 2015 року і скидається перед виборами", – додала Луценко.

 

Згідно з журналістським розслідуванням проекту "Наші гроші" від Bihus.info, син заступника секретаря Ради нацбезпеки і оборони Олега Гладковського Ігор разом із кумплями налагодив низку мільйонних схем з наживи у оборонному комплексі.

 

Зокрема, журналісти виявили факти, які можуть свідчити про те, що це товариство займалося постачанням контрабандних російських деталей для військової техніки в Україні, перепродуючи продукцію через фіктивні посередницькі компанії за завищеною ціною.

 

Документи із заводів "Укроборонпрому" свідчать, що деякі деталі мали брак і не відповідали вимогам.

 

Згодом цей бізнес нібито зосередився на роботі з українськими постачальниками і теж використовував фірми-"прокладки".

 

Bihus.info у своєму розслідуванні оперує архівом приватної переписки між членами схеми, котру журналістам начебто надіслали на mail поінформовані джерела. Автори сюжету запевняють: в них нема сумнівів у достовірності матеріалів, адже низку викладених у переписці фактів вдалося підтвердити як ориґіналами документів, так і свідченнями кількох причетних.

 

Серед учасників схеми згадано про Віталія Ж., колишнього працівника "Укроборонпрому", основного партнера Гладковського-молодшого. 

 

Учасники схеми в переписці між собою згадують про "ОВ" – Олега Володимировича Гладковського, одного з найближчих компаньйонів Петра Порошенка в бізнесі, котрий начебто допомагав синові налагодити низку домовленостей.

 

26.02.2019