Міністрові внутрішніх справ Італії закидають зв’язки з російською владою.

Італійські журналісти з’ясували, що Маттео Сальвіні намагався отримати фінансування у пов'язаних з Кремлем фірм.

 

 

Італійська опозиція в п'ятницю, 22 лютого, зажадала від уряду Італії відповісти на звинувачення в зв'язках глави МВС і водночас лідера урядової партії «Ліга» Маттео Сальвіні (Matteo Salvini) з Кремлем. Про це повідомила телерадіокомпанія Deutsche Welle.

 

Напередодні, 21 лютого, журналісти італійського видання L'Espresso в своєму матеріалі повідомили, що 2018 року Сальвіні намагався отримати у пов'язаних з Кремлем юридичних осіб кілька мільйонів євро. Гроші нібито були призначені для фінансування його правопопулістської партії напередодні виборів до Європарламенту, які заплановані на 23–26 травня 2019 року. Організатором схеми, за словами авторів статті – Джованні Тіціана (Giovanni Tizian) і Стефана Верджіне (Stefano Vergine), – був Джанлука Савойні, відданий помічник італійського міністра внутрішніх справ.

 

За версією видання, Савойні домовився про придбання італійською нафтовою компанією трьох мільйонів тонн російського дизельного палива. Прибуток від угоди передбачалося переказати «Лізі».

 

Журналісти визнають, що у них немає доказів виконання угоди. При цьому автори публікації наголошують, що її обговорювали в Москві в жовтні 2018 року, коли Маттео Сальвіні прибув до Росії на захід за участі ділових кіл Італії. Перемовини про можливу операцію пройшли через кілька годин після зустрічі італійського міністра з віце-прем'єром Росії Дмитром Козаком, стверджує видання.

23.02.2019