Держдепартамент США запустив сайт «Протидія російській агресії в Україні».

На ньому можна ознайомитися з хронологією конфлікту на сході України, його наслідками для мирного населення тощо.

 

 

Запуск сайту анонсував на своїй сторінці у Twitter спеціальний представник Державного департаменту США щодо України Курт Волкер (Kurt Volker). Він закликав заходити на онлайновий ресурс, і зазначив, що «це інноваційна спроба використовувати супутникову зйомку, мапи і статистику для надання детальної інформації про факти російської агресії в Україні».

 

В інтерв'ю радіо Voice of America офіційний представник Державного департаменту Ванесса Екер (Vanessa Acker) заявила, що сайт під назвою «Протидія російській агресії в Україні» (Countering Russia's Aggression in Ukraine) покликаний привернути більше уваги до конфлікту, який досі триває на Донбасі, й анексії Криму.

 

«У Держдепартаменті разом з амбасадором Волкером ми створили цей вебсайт. На ньому зібрані супутникові знимки, мапи, статистика, щоби надавати детальну інформацію про наслідки агресії Росії в Україні, а також щоби показати, що там зараз відбувається. Ми вважаємо, що це дуже важливо. Цей конфлікт триває, люди продовжують страждати від нього. Ми вважаємо, що потрібно привернути увагу до цього конфлікту», – заявила Ванесса Екер.

 

У зовнішньополітичному відомстві США відзначають, що поки що сайт функціонує лише англійською мовою, проте в планах є створення україномовної та російськомовної версій.

22.02.2019