Понад сім десятків осіб загинуло внаслідок пожежі в історичному центрі столиці Бангладеш.

За даними місцевих ЗМІ, в будівлі, де спалахнув вогонь, був склад хімікатів.

 

 

Жертвами сильної пожежі в столиці Бангладеш Дацці стали щонайменше 78 осіб, ще 41 людину шпиталізовано з серйозними опіками. Пожежа сталася в найстарішій частині міста, що вирізняється дуже вузькими вулицями і частими корками.

 

Пожежа спалахнула в середу, 20 лютого, ввечері (23:40 за місцевим часом) у старому кварталі міста Чаукбазар в чотириповерховому житловому будинку, на першому поверсі якого, як повідомляється, зберігали хімікати. Звідти пожежа швидко поширилася на сусідні будівлі.

 

Щойно у четвер зранку місцева влада повідомила, що поширення вогню вдалося взяти під контроль. Керівник пожежної служби Дакки Алі Ахмед розповів телерадіокомпанії ВВС, що причиною загоряння міг стати балон з газом, після чого вогонь охопив приміщення, в якому зберігали хімікати. «Вогонь поширився так швидко, що люди не встигли врятуватися», – констатував він.

 

На місці інциденту ведуть пошуково-рятувальні роботи. У них бере участь близько двох сотень осіб.

 

У Чаукбазарі сконцентрована хімічна промисловість, навколо багато парфумерних заводів. Попереднього разу пожежа тут спалахнула 2010 року. Це сталося теж у  будівлі, де зберігали хімікати. Тоді загинуло 124 людини.

21.02.2019