Прем'єр-міністр Ізраїлю скасував візит до Москви.

На ізраїльсько-російському саміті мали б обговорювати ситуацію в Сирії.

 

 

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу скасував запланований на четвер, 21 лютого, візит до Москви. У рамках візиту глава ізраїльського уряду повинен був провести перемовини з президентом Росії Володимиром Путіним.

 

Це була б перша зустріч двох державних лідерів з часу їхніх білатеральних перемовин у кулуарах церемонії в Парижі в листопаді минулого року, присвяченої 100-літтю закінчення Першої світової війни. 

 

Про скасування візиту повідомила в середу, 20 лютого, газета Jerusalem Post. За даними видання, Нетаньягу ухвалив таке рішення через внутрішньополітичну ситуацію в країні.

 

Нагадаємо, що про майбутню зустріч Нетаньягу й Путіна у Кремлі повідомляли у вівторок, 19 лютого. «Планується обговорити актуальні питання двосторонньої співпраці, передусім у торговельно-економічній та гуманітарній сферах, а також обмінятися думками щодо поточної ситуації на Близькому Сході, включно з проблематикою палестино-ізраїльського врегулювання і ситуації в Сирії», – повідомляла прес-служба Кремля.

 

Також і сам Нетаньягу напередодні на своїй сторінці в соціальній мережі Twitter заявив про намір обговорити з Путіним посилення військової координації щодо попередження конфліктних ситуацій в Сирії.

 

Варто зазначити, що напруження відносин між двома країнами винило після інциденту зі збиттям російського літака-розвідника Іл-20. Москва тоді в усьому звинуватила ізраїльську сторону, хоча підстрелила російський літак  ППО Сирії під час його заходу на посадку з боку Середземного моря. На думку російського керівництва, атака ВВС Ізраїлю в Сирії стала причиною безладної стрілянини сирійських ППО і знищення Іл-20.

20.02.2019