Володимира Балуха етапували з Криму до Росії.

 

Українця Володимира Балуха, ув'язненого Росією після публічного вивішування синьо-жовтого прапора над своїм подвір'ям, етапували із СІЗО Сімферополя до Краснодара.

 

Про це повідомила Кримська правозахисна група.

 

 

"Стало відомо, що Балуха доставили до Краснодара. Як довго він буде там перебувати, поки невідомо. З СІЗО Сімферополя для етапування його забрали голодним і без речей. Причини етапування поки йому не назвали", – йдеться у повідомленні групи у Facebook.

 

Раніше про етапування Балуха до Росії заявив заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз, пише видання "Крим. Реалії".

 

За кілька тижнів до цього підконтрольний Росії Керченський міський суд відмовив Балуху в умовно-достроковому звільненні.

 

Активіст упродовж кількох місяців у 2018 році голодував, протестуючи проти несправедливого ув’язнення.

 

Суд засудив Балуха до 4 років і 11 місяців колонії і штрафу в розмірі 10 тисяч рублів (приблизно 4 тис. грн.) за сукупністю двох кримінальних справ.

 

ФСБ Росії затримала Балуха 8 грудня 2016 року. Співробітники ФСБ стверджували, що знайшли на горищі будинку, де живе Володимир Балух, 90 патронів і кілька тротилових шашок.

 

Захист Балуха і правозахисники наголошують, що він став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію – через прапор України на подвір'ї його будинку.

 

Друга кримінальна справа пов’язана з нападом, нібито вчиненим проти на керівника ізолятора тимчасового тримання.

 

19.02.2019