Лідер ЄНП запропонував включити Україну до спільної європейської системи ПРО.

 

Голова фракції Європейської народної партії у Європейському парламенті, кандидат на посаду президента Європейської комісії від ЄНП Манфред Вебер пропонує створити в Європі систему протиракетної оборони за участі України.

 

Про це Вебер сказав під час Мюнхенської конференції з безпеки, виступаючи у рамках сесії на тему: "Безпека у Східній Європі", повідомила аґенція УНІАН.

 

"Уявіть, якщо ми створимо міцний оборонний союз. І дозвольте мені бути більш конкретним. Нині ми спостерігаємо припинення чинності Договору про ліквідацію ракет середньої та малої дальності. Якби ми, німці, французи, запропонували друзям у Польщі, Латвії і також Україні – лише уявіть: ми б створили разом систему протиракетної оборони для Євросоюзу", – сказав Вебер, додавши, що в Європі існує проблема єдності.

 

Манфред Вебер уточнив, що це була б система не для наступальних воєнний операцій, а саме для самооборони. "Я думаю, що це – перший крок до справжнього європейського оборонного союзу", – зазначив Вебер.

 

З його слів, це стало би справжнім кроком до усвідомлення Польщею, Латвією та Україною, що вони дійсно можуть довіряти Німеччині та Франції. "Це пропозиція, це думка. Я б сказав, що це б допомогло відновити єдність Європи знову, якби ми здійснили наступні кроки в обороні", – сказав Вебер.

 

18.02.2019