Ліга Європи: "Динамо" і "Шахтар" стартували з ремісів 2:2.

 

Українські футбольні клуби розпочали весняний сезон у єврокубках в 1/16 фіналу Ліги Європи UEFA із ремісів з однаковим рахунком 2:2: київське "Динамо" у грецькому Піреї втримало рівний рахунок в матчі проти "Олімпіакоса", а донецький "Шахтар" заледве уник поразки в домашньому матчі проти німецького "Айнтрахта" в Харкові.

 

У матчі "Олімпіакос" – "Динамо" греки починали "першим номером". На 10-й хвилині "Олімпіакос" відкрив рахунок (Ахмед Хассан), а згодом мав добрі шанси посилити перевагу.

 

 

Всередині першого тайму, на 27-й хвилині, Віталій Буяльський відновив баланс голів (це був допіру перший удар киян у площу воріт), та за кілька хвилин перед свистком Жиль Діаша знову повів греків уперед.

 

Другий тайм видався менш виразним. Однак на 88-й хвилині Беньямін Вербич таки забив другий гол на користь київської команди.

 

У грі "Шахтар" – "Айнтрахт" події розгорталися ще драматичніше. На 7-ій хвилині німці повели в рахунку (Мартін Хінтереггер). Утім, за лічені хвилини "гірникам" вдалося відквитати один м'яч завдяки пенальті (Мораєс).

 

 

Ще за якісь лічені хвилини захисник донеччан Тарас Степаненко примудрився отримати другу жовтку картку, й суддя залишив команду в меншості.

 

Відтак "Айнтрахт" мав у матчі відчутну перевагу, міг забити ківш голів, але відзначився лише одного разу (Філіп Костич, 50 хв.).

 

На 67-й хвилині Тайсон дещо реваншував команду – 2:2.

 

Матчі-відповіді 1/16 фіналу відбудуться за тиждень.

 

15.02.2019