Cуд визнав, що Пол Манафорт свідомо брехав слідчим.

Зокрема, брехня стосувалася його контактів з росіянами.

 

 

Пол Манафорт, колишній голова виборчого штабу Дональда Трампа, порушив умови угоди з командою спецпрокурора Роберта Мюллера. Він кілька разів дав слідчим зумисно неправдиві свідчення щодо ключових епізодів, які фігурують в «російському розслідуванні». Про це йдеться в постанові, яку винесла суддя округу Колумбія Емі Берман Джексон (Amy Berman Jackson), котра очолює процес у справі Манафорта у вашінґтонському суді.

 

Вона визнала переконливим доказ фактів брехливих свідчень, поданих колишнім головою штабу Дональда Трампа. Суддя погодилися з обвинуваченням, що Манафорт навмисно збрехав як мінімум в трьох випадках, включно з моментом спілкування зі своїм колишнім бізнес-партнером – російсько-українським політтехнологом Костянтином Кілімніком. Про це повідомило радіо Voice of America.

 

Конкретно, Манафорт збрехав слідству, відповідаючи на запитання про те, чи передавав він Кілімнікові дані соцопитувань, проведених штабом Трампа, а також щодо обговорення з Кілімніком так званого «плану мирного врегулювання в Україні». План, зокрема, передбачав скасування санкцій щодо Росії. Спецпрокурор Роберт Мюллер також підозрює Кілімніка в зв'язках з російськими спецслужбами.

 

Після порушення угоди з правосуддям Манафорту можуть ухвалити суворий вирок в суді Вірджинії, де проходить ще один судовий процес за звинуваченнями у податкових злочинах і відмиванні грошей. У серпні присяжні визнали Пола Манафорта винним за декількома пунктами, включно з несплатою податків на 16 млн доларів, які він отримав за політичні консультації для Віктора Януковича.

14.02.2019